Domovská stránka > Články > Oslava 20. výročí: Chrast 2013
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Oslava 20. výročí: Chrast 2013

Turnaj v Chrasti u Chrudimě oslavil své dvacetiny a s ním i tým Terrrible Monkeys. První ročník turnaje proběhl v Pardubicích a další dva se konaly ve Skutči, kde vznikla i pověstná představení (rozhovor s hlavními postavami turnajů). Od roku 1997 se hraje v Chrasti, odkud pořadatele, Terrible Monkeys, kvůli zničenému hřišti, ani rušení nočního klidu, zatím nikdy nevyhodili a určitě se tak nestane ani po jubilejním ročníku. Na ten se do klasické "open" kategorie přihlásilo 13 týmů. Do třetího ročníku kategorie "U23" ve Skutči pak týmů 6. Tradicí je také účast dětí, celkově přivezli master hráči z různých týmů 40 dětí, přičemž tým Mamas&Papas disponoval 14 hráči a 27 dětmi.

Páteční zahájení, ohňostroj 

Turnaji měl v pátek předcházet pickupový turnaj, na který sice ve čtvrtek večer a v pátek ráno pár lidí dorazilo, ale vytrvalý déšť hráče na hřiště nepustil. Naštěstí během odpoledne pršet přestalo a tak nic nebránilo slavnostnímu zahájení turnaje ve formě (lidského) ohňostroje, po kterém následovala klasická páteční zábava s opékáním buřtů a výročními kuřaty pro každého, kdo měl ještě hlad.
Lidská rachejtle (foto Brt)
Ohňostroj těsně před odpálením (foto Brt)
Páteční ohňostroj

Sobota, Tour de Chrast

Sobotní hra v Chrasti může těžko něčím překvapit. Uncle John's Band si tradičně zahráli bosí, na trávu se podívali frisbee veteráni, bez kterých by dnes mnozí současní hráči těžko hráli na takové úrovni, nebo by nehráli vůbec. Ze čtyř skupin se tak v 45minutových zápasech připravilo čtvrtfinále pro neděli. Ve Skutči se všech šest týmů v 55minutových zápasech utkalo metodou každý s každým, poslední kolo se dohrávalo ještě v neděli ráno.
 
Za těch mnoho let v Chrasti se vynechalo představení pouze loni, kdy v sobotu večer hrát na otevřené scéně kvůli dešti prostě nešlo, i když se o to motor představení, Jerry, snažil sebevíc. Představení "Tour de Chrast" (kompletní záznam představení) se tak odložilo právě pro 20. výročí. Scénář zůstal stejný, jen z pracovních důvodů nastoupil do role houslisty-cyklisty namísto Czerta jiný TM master - Djrz. Všech 7 jezdců se za dozoru moderátora ve studiu Wackiho (a jeho hostů Zuz a Zuzky B.) a reportérky v terénu Bertičky Zárubové (Haňda) dostalo přes vrcholovou prémii, husté sněžení, nehody s běžkařem a další strasti, až do cílové rovinky, kde se nakonec amatérskému náhodnému účastníkovi závodu podařilo díky hříčce osudu zvítězit. V cíli je samozřejmě potřeba otevřít pravé nefalšované výroční chrastecké šampaňské ...

Tour de Chrast

Cílové šampaňské s Maternovými
V cíli (Jerry, Ludis)
Pohled do studia (Wacki, Zuz, Zuzka)
Peloton v plné rychlosti (Ondra, Ludis, Carlos, Jerry, Pavel, Freza v zákrytu)
Kolize s běžkařem (Jerry, Ludis)
Napjaté okamžiky před startem
fotky: Radka B. TM
K turnaji patří samozřejmě i pivní závod, který se nemohl nést v jiném duchu, než jako příprava na velkou párty (oblékání a líčení vybraného člena týmu). TM Masters porota vyhodnotila nejlepší kostýmy, které postoupily ze dvou rozběhů do finále, kterým už byla samotná párty se vším, co k ní náleží. Těsně před cílem se podařilo týmu PD s Honzou Splítkem předběhnout Uncle John's Band a vyhrát tak nejen na čas, ale i před porotou coby nejlepší taneční kreace.

Neděle 

Nedělní hru poznamenal podmáčený terén, kvůli kterému se v Chrasti musela zrušit většina zápasů o umístění a finále se odehrálo na tréninkové ploše. V tom lépe uspěli PD Masters nad Golden Ants. Skutečská divize se odehrála beze změn, hřiště bylo zatíženo menším počtem zápasů. A tak se juniorská reprezentace - Trouble Band - mohla ve finále utkat s Chlupatou žábou. Junioři potvrdili roli favorita, když soupeře (v lehce mixovém složení) zdolali 8:7.
 
Již tradiční turnaj v "pičkách" (Double Disc Court) se v Chrasti stihl odehrát celý, ve finále se utkali Maruna&Kačerr v.s Frnda&Martina. Zimniční souboj vyzněl jasně 2:0 na sety pro první jmenované.

Vysledky Chrast 2013 (déšť zrušil část zápasů)

1. PD Masters
2. Golden Ants
3.-4. Uncle John's Band, Žlutá zimnice
5.-6. Terrible Monkeys, Prague Devils
7.-8. TM Masters, Atruc
9.-10. Prague 7, Flow
11. Velká Morava
12. Mamas & Papas
13. Ježkovi Voči
Spirit: Atruc
 

Vysledky Skuteč 2013

1. Trouble Band
2. Chlupatá žába
3. TreeSB
4. Kulata šachovnice
5. Trubky
6. Frozen Angels
Spirit: Trubky
 

Beer race:

Prague Devils
 

Best dancer in the beer race:

Jan Splitek (Prague Devils)
 

Pičky (DDC)

1. Marx (Kačerr & Maruna)
2. Frndour (Frnda & Martina)

Autor: Kačer TM, 15. 5. 2013

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení