Domovská stránka > Články > Zakončení venkovní sezony 2010
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Zakončení venkovní sezony 2010

HH Cup 2010

Pořadatelé druhého nejstaršího pravidelného turnaje v ČR (od roku 1994, stejný ročník jako turnaje od Terrible Monkeys v Pardubickém kraji), Prague Devils, vyslyšeli hráče spokojené s leteckou přehlídkou a uzavírací turnaj venkovní sezony - HH Cup 2010 se opět konal v Kněževsi u ranveje letiště Praha Ruzyně. O popularitě místa svědčí i to, že 28.října 2010 byl překonán rekord z roku 2005 (100 hráčů). Do Kněževsi si našlo cestu 120 hráčů v kategoriích Master, Hráč, Začátečník.

Obvyklý servis (polévka, svařák, buchty) doplnilo příjemné podzimní počasí a 8 týmů tak vyběhlo na trávník za bílými kusy plastu. 2 herní skupiny, horní 4 týmy o první místo, dolní 4 týmy o umístění. Nic, co by zkušené účastníky mohlo překvapit.

Ačkoliv HH Cup není o vítězství, ale o radosti ze hry (a svařáku a v posledních letech i sledování letadel), sluší se uvést, že turnaj vyhrál tým kapitána Kačera ŽZ v sestavě: Ivča P7, Alex ŽZ, Čoud PeaceEgg, Petr PeaceEgg, Ríša FS, Žalut, Tom Atruc, Lukáš 3SB, Bohdalín, Matěj, Dadoch. A co vlastně znamená ono HH? Dozvíte se v článku z roku 2007 od Jana Filandra.

Kačer KŠ
Awful Autumn Cup 2010 (foto Pavel Kouba)

Awful Autumn Cup 2010

Na státní svátek, středu 17.11, se sjelo na definitivně závěrečný turnaj venkovní sezóny 85 hráčů z celé České republiky. Počet účastníků tedy oproti prvnímu ročníku stoupl zhruba o 20.
 
Počasí nám vzhledem k tomu, jaké máme období, docela přálo. Žádný déšť, pod nulou taky nebylo a dobrý systém rozpisu zařídil, že všem bylo intenzivně příjemně teplo. Uměla tráva byla krásně měkká, běhalo se dobře.
 
Sestavilo se 8 týmů po 10 až 11 lidech a složení hráčů bylo opravdu různorodé, holky, kluci, začátečníci, masteři, velcí, malí, at Jednotlivé hry trvaly 35 minut bez možné remízy, 1 timeout. Po registraci všech přítomných a rozlosování mohl vyletět první disk a na hřiště vyběhly opět Cimrmanovsky nazvané týmy jako např. "Tetu sis neměl rozhněvat", "Hladila sviště proti srsti", "Kouřil dýmku míru, ačkoliv nebyl v Radě starších".

Hrálo se ve skupinách po čtyřech a dva zápasy o umístění. Někomu se dařilo méně, někdo měl na losování štěstí. Nakonec nejlepší výkon předvedl tým „Ječela, až padalo listí“ ve složení: Tomáš (PeaceEgg), Pavel (PeaceEgg), Alex (ŽZ), Libor (PeaceEgg), Mája (FUJ), Vrzy (FUJ), Kačer (KŠ), Jirka (3SB), Baby (Atruc), Marianna (Atruc). Celým turnajem se proječeli bez jediné porážky.

Turnajem, který dostal i název Awful Autumn Cup, proběhl v duchu cimrmanovských hlášek, vládla dobrá nálada a tímto posílám do Písku jedno velké „díky“ za tento jednodenní turnaj. A těším se zase napřesrok.
 
Káťa KŠ

Výsledky venkovní sezony 2010

MČR Open - Třebechovice
  1. Prague Devils
  2. Terrible Monkeys
  3. FUJ
MČR Women - Třebechovice
  1. Žlutá zimnice
  2. Prague Devils
  3. Velká Morava
MČR Mixed - Litovel
  1. Žlutá zimnice
  2. Prague Devils
  3. FUJ

Autor: Kačer & Káťa KŠ, 24. 11. 2010

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení