Domovská stránka > Články > Výsledky 2.kvalifikace - Spring Spirit 2010
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Výsledky 2.kvalifikace - Spring Spirit 2010

Kdy: 23. - 24. 5.  2010
Kde: Písek
Pořadatel: PeaceEgg
Kategorie: open
Formát: 7 na 7, outdoor
Startovné: 2500,-/tým + 250,- hráč
Letošního píseckého turnaje se zúčastnily také dva týmy ze Slovenska. Ty se sice mistrovství ČR nebudou účastnit, kvalitně obsazený český turnaj však využili k přípravě na náročnou sezónu. Zatímco trnavský tým Morthens vybojoval jen jedno vítězství a skončil na 11. místě, bratislavští Outsiterz se bez porážky dostali až do finále turnaje.

Tam je čekali rovněž neporažení Terrible Monkeys z Prahy. Finálový zápas hrozil příliš jednoznačným výsledkem, když Slováci sebrali Monkeys tři útoky v úvodu hry a ujali se vedení 5:1. Pražský tým však dokázal zápas zdramatizovat a díky velkému nasazení v obraně se v druhé půlce hrací doby dokázali vrátit do hry a srovnat skóre. Outsiterz ztratili jistotu v útoku, díky které dominovali ze začátku, a také nedokázali zastavit trpělivý postup soupeře. Terrible Monkeys tak zvládli dotáhnout svůj comeback do konce a zvítězit 12:10.

Vítězný tým z prvního kvalifikačního turnaje v Malšicích, Prague Devils – A, nezvládl přejít ve čtvrtfinále přes tým Prakem zničíš a po prohře s pražskými FUJ skončil až na šestém místě. Pořádající tým PeaceEgg se naopak ve čtvrtfinále prosadil a nakonec skončil na čtvrté příčce po prohře s Prakem zničíš.

Na základě bodů získaných na obou kvalifikačních turnajích se do první ligy pro mistrovství republiky kvalifikovali pouze týmy z hlavního města. Prague Devils získali díky vítězství v Malšicích a nasazení B-týmů v obou turnajích 64 bodů, další kvalifikovaní jsou Terrible Monkeys (58 bodů) a Prakem zničíš (46 bodů). FUJ (42 bodů) se do vyšší soutěže dostali pouze s jednobodovým náskokem proti píseckému týmu – o postup se tak zasloužil jejich B-tým, který právě ten jeden bod přinesl svou účastí v Malšicích. Jeden tým z druhé ligy bude mít ještě šanci postoupit do čtvrtfinále mistrovství republiky v baráži.

Cenu Spirit of the game, udělovanou samotnými hráči týmu s nejférovějším přístupem ke hře, získal B-tým Prague devils.

Výsledky a součty bodů za kvalifikaci:

  1. Terrible Monkeys (Praha) (36 bodů, celkem 58 bodů)
  2. Outsiterz (Bratislava) (mimo soutěž)
  3. Prakem zničíš (Praha) (23, 46)
  4. PeaceEgg (Písek) (22, 41)
  5. F.U.J. (Praha) (21, 42)
  6. Prague Devils A (Praha) (20, 63)
  7. 3SB (České Budějovice) (19, 40)
  8. Hot Beaches (Praha) (18, 32)
  9. Prague Devils B (Praha) (3 body - sloučení s PD A)
  10. Hairy Blok (Jičín) (16, 34)
  11. Morthens (Trnava) (mimo soutěž)
  12. Atrofované ruce (Plzeň) (14, 29)
Cena Spirit of the Game: Prague Devils B

Tučně vyznačené týmy s nejvyšším součtem bodů za dva kvalifikační turnaje postupují do 1.ligy. Ostatní týmy se na finálovém turnaji v Třebechovicích pod Orebem utkají o postup do 1.ligy přes 2.ligu a následnou baráž.

(článek převzat z rubriky Ultimate Frisbee na Sport.cz)
TM na Spring Spirit 2010 (1.místo)

Autor: Štěpán Materna, 25. 5. 2010

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení