Domovská stránka > Články > Tipovací soutěž - finále Open & Women 2014
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Tipovací soutěž - finále Open & Women 2014

Pravidla letošní tipovačky:

  1. tipujeme první 3 místa v obou kategoriích
  2. tipujeme účastníky baráže o 1. ligy v kategorii Open + tipujeme vítěze této baráže
  3. správné odpovědi budou ohodhoceny takto:

Výsledné umístění Open a Women - body zvlášť za každou kategorii

  • 1. místo - 6 bodů
  • 2. místo - 4 body
  • 3. místo - 2 body

Baráž o 1. ligu

  • Za každého trefeného účastníka baráže: 1 bod
  • Za uhodnutého postupujícího z baráže: 2 body

I letos budou ze zaslaných tipů vytvořeny kurzy virtuální sázkové kanceláře - tedy výsledek odhadů všech tipujících. Čím víc hráčů bude tipovat výsledek, tím bude odhad přesnější.

Ceny věnovala opět firma Ultimo, jsou jimi nákupní poukázky na Ultimo.cz v hodnotě: 500 Kč pro 1. místo, 300 Kč pro 2. místo a disk J Star pro 3. místo. Tipovat bylo možné do pátku 20.června 12:00.

Pod formulářem najdete stejně jako loni malou analýzu uplynulé sezony, která může někomu poradit, komu přát titul a někomu zvednout tlak.
Ultimo.cz - sponzor soutěže

Nápověda pro nerozhodné tipující

S koncem června pravidelně přichází vrchol české sezony Open a Women v české lize, finálový turnaj v Písku. Je to jedna velká hádanka, jak pravil kdysi ve slavném odposlechu Ivan Horník. Zamotaný je nejen boj o titul v Openu, co sledovat bude i v dalších oblastech. Obdobnou analýzu jsme publikovali loni, co se oproti loňsku změnilo?

Rozpis turnaje: http://1url.cz/PkZS.

Zlaté medaile v Openu?

To nejlepší na začátek. Čtyřku největších (pražských) favoritů: Prague Devils, FUJ, Terrible Monkeys a Yellow Block si dovolím pro letošek zredukovat o YB. Výsledky Yellow Blocku na všech turnajích venku pro to jasně hovoří. Na 1. kvalifikaci 4. a 7. místo, na 2. kvalifikaci opět 4. místo (a to ještě postup do semifinále jen s neobvykle velkou dávkou štěstí), Šardice se nevyvedly (prohra v zápase o poslední postupující místo) a k tomu ještě neúspěch v Kolíně nad Rýnem. Dvě jasné prohry na Prague Four League 7. června (4. místo ze čtyř týmů) už byly jen pokračováním řady neúspěchů. O příčinách propadu spekulovat nebudu, jen shrnuji fakta. A vyhraný Prague Winter v lednu na Strahově tu výsledkovou bídu nevytrhne. Ovšem lídr týmu, Kačerr, se na čas vrátil ze zámoří, asi by si tam chtěl nějakou placku odvézt.

Prague Devils narozdíl od loňska nepodcenili kvalifikace, v Havlíčkově Brodě brali třetí a "doma" v Malšicích první místo. Kvalifikaci v Šardicích na regionální finále do Vídně zvládli na výbornou (1. místo). Loňský důraz na zapracování mladších hráčů se trochu projevil a starší prdi se tak mohou na mladší dost často naplno spolehnout. A kromě toho, s každým dalším titulem v řadě roste chuť tu šňůru nenechat přetrhnout. Víte, že tohle by už byl devátý titul pro Prague Devils v řadě? No neberte to, ta desítka láká. A navíc, Bobeš se vrátil naplno do hry.

Už ne Tree Monkeys, už zase Terrible Monkeys. Od spojení TM a Tree už trochu vody odteklo a kluci by měli být sehraní. Dokázali to na obou kvalifikačních turnajích (2. a 3. místo), do Vídně také ze Šardic bezpečně postoupili, na turnaji v Kolíně nad Rýnem obsadili pěkné 5. místo z 20 týmů a vyhráli letošní Prague Four League. Carlosovi sice přibyl další rok, ale možná právě proto by chtěl tentokrát brát zlaté medaile po sérii stříbra a bronzu.

FUJ, respektive Figurky slonů - kvůli maturitám a dalším důvodům se oba týmy spojily. K partě mladých kluků, co střelí cokoliv kamkoliv, se připojila druhá parta mladých kluků, která pro cokoliv kamkoliv skočí. Smrtící kombinace? Možná. Na 1. kvalifikaci nenašli konkurenci. Na 2. se nechali porazit o jeden bod od Devils. PFL v červnu jim nevyšla, finále proti TM o 2 body prohráli kvůli pár chybám z nesehranosti a občas uspěchanosti (taková FUJí nemoc). Když FS+FUJ zahrají, na co mají, PD možná o oslavu devátého titulu v řadě přijdou docela snadno. Nathan by určitě ocenil, kdyby opět viděl na dresech FUJů houpat se zlaté medaile.

Barážová řež

Jeden z výše zmíněných týmů ale nejdřív musí v neděli ráno v baráži o 1. ligu a ukázat, že na boj o medaile má. Kdo bude ale jeho soupeř? To je snad ještě složitější, než kdo vyhraje zlato.

Velká Morava je 1. nasazený tým ve 2. lize (díky bodům z B týmu na jedné z kvalifikací). Přišla bohužel kvůli zranění v Šardidích o 2 klíčové hráče a její prvenství ve 2. lize a následná baráž by tak asi byla velkým překvapením. Snad za rok.

2. nasazeným ze šesti týmů je domácí PeaceEgg. Kluci se určitě dívali na letošní Mistrovství světa v hokeji a dobře rozumí tomu, že podpora domácího prostředí po všech stránkách je tou nejlepší motivací. Čímž nechci přirovnávat Písek k Rusku. Doma určitě postaví svoji plnou sestavu a pokud se jim podaří postoupit do baráže, dovolím si tvrdit, že tým z 1. ligy porazí.

Na paty Písku dýchá Kulatá šachovnice z Hradce Králové (o nasazení při stejném počtu získaných bodů rozhodl vzájemný zápas, který skončil o jediný bod). Na obou kvalifikacích ale při své premiérové účasti v Open sezoně hrál v 9-10 hráčích. Pokud se to na finále nezmění, bude to možná problém pro případný barážový zápas v neděli ráno proti relativně odpočatému týmu z 1. ligy.

Dalším z účastníků druhé ligy je spojení týmu 3SB a Atruc (Pilsner Budvar z Českých Budějovic a Plzně). Zatím se to úplně nesladilo, hra na obou kvalifikacích nesla stopy nesehranosti, čemuž odpovídaly i výsledky (6. a 9. místo). Hráčů, kteří si s plastovou plackou rozumí má ale tahle partička dost. Tak jen aby zabrala v ten správný čas.

Pražská 7 i nováček soutěže Ungeheuer (Přelouč + Nové Město nad Metují) asi v postup nedoufají. Ale určitě ho nedají soupeřům lacino.

Kategorie Women

Ženská kategorie je stejně zamotaná, jako Open. Obhájkyním titulu, Prague Devils, se nepodařilo vyhrát ani jednu kvalifikaci (4. a 2. místo). O vítězství na kvalifikačních turnajích se podělilo 7 Opic (Terrible Monkyes a Pražská 7) a možná trochu překvapivě Velká Morava. Tradiční sběratelé medailí - Yellow Block (Žlutá zimnice + Východní blok) rozhodně nechtějí z jihočeského města odjet jen s nálepkou "zúčastnily se".
 
Do počtu ale nejsou ani FUJky, na obou kvalifikacích sice skončily v půlce výsledkové listiny, ale s blížící se účastí v kategorii mixed na WUCC by se dámské části hodila vzpruha ve formě účasti ve finále české ligy. Doma se jistě bude chtít ukázat také PeaceEgg, hned první sobotní zápas tedy asi rozhodne o tom, kdo vyzve posledního z horní skupiny v baráži.
 
Naopak trochu do počtu je spojení 3 Figurky (3SB a Figurky slonů), především pro opětovnou účast pouze nutného počtu hráček s rezervou 1 až 2. Podcenění by se však mohlo hrubě nevyplatit, v ženském ultimate není o překvapení nouze. Figurkám se například na druhé kvalifikaci podařilo porazit 7 Opic.

Autor: Kačer KŠ, 17. 6. 2014

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení