Domovská stránka > Články > The Show Must Go On 2011
Podstránky:
Pohledy zevnitř

The Show Must Go On 2011

foto: Dejf LS
České týmy ovládly závěrečný turnaj sezóny v maďarském Zsambeku.

Po roční pauze se v Maďarsku opět konal odlehčený turnaj zakončující venkovní sezónu. Na „The Show Must Go On“ se kromě dvou domácích sjely týmy z Polska, Slovenska, České republiky, Slovinska a Chorvatska. Čtyři české týmy se umístily na prvních čtyřech pozicích.

Mixový turnaj The Show Must Go On se tradičně konal v maďarském Kimle, od letošního roku se přesunul o něco blíž k hlavnímu městu, do města Zsámbék. Nejedná se o vysloveně soutěžní turnaj, spíše o herní zakončení sezóny. Hráči se kromě sportu zahřívají i velkými zásobami svařeného vína a užívají si poslední paprsky slunce. Turnaj lze vnímat jako společenskou akci spojenou s oblíbeným sportem.

Z České republiky se do Zsambeku vypravili čerství mistři v kategorii mixed FUJ, dále Prague Devils, Žlutá zimnice a master-mixový tým Little secret. Ve dvou šestičlenných základních skupinách byly české týmy rozmístěny po dvou a všechny tak měly možnost postoupit do nedělních semifinále. To se povedlo a v sobotu večer už bylo jasné, že první čtyři místa budou patřit Čechům.

V prvním semifinále si Prague Devils poměrně hladce poradili z Little Secret, z části ještě unavenými ze sobotní párty. Většina hráčů z obou týmů se po zápase společně vydala sledovat přímý přenos finále světového poháru v rugbby, zatímco Žlutá zimnice nastoupila do druhého semifinále proti FUJ. V o něco napínavějším zápase nakonec zvítězili dvoubodovým rozdílem čeští mistři.

Na rozdíl od prosluněné soboty se počasí v neděli zhoršilo a místy i lehce zapršelo. Finále a souběžná hra o třetí místo se tak museli obejít prakticky bez diváků – většinou ostatních hráčů, kteří se předčasně odebrali na cestu domů. Přišli tak o možná překvapivé výsledky, kdy Prague Devils srovnali vedení FUJ 2:0 a následně zvítězili 9:6. Litttle Secret na druhém hřišti přehráli trápící se Žlutou zimnici a obsadili třetí příčku.

Ačkoliv se v Zsámbéku jednalo o turnaj, ve kterém šlo více o atmosféru než o výsledky, české týmy téměř mimoděk potvrdily, že s přehledem vévodí „středovýchodnímu“ evropskému regionu.

Pořadí

  1. Prague Devils (ČR)
  2. FUJ (ČR)
  3. Little Secret (ČR)
  4. Žlutá zimnice (ČR)
  5. Outsiterz (SK) + spirit
  6. Ko-met (Maď.)
  7. Spirit On Lemon (Pol.)
  8. Frizmi (Slov.)
  9. Igaze (Maď.)
  10. FDK Zagreb (Chor.)
  11. Hallod. (Maď.)

Autor: Štěpán (PD), 25. 10. 2011

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení