Domovská stránka > Články > Scout Frisbee Cup & Partie pinčlů 2011
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Scout Frisbee Cup & Partie pinčlů 2011

Kdy: 1. 10. - 2. 10. 2011
Kde: Hradec Králové, areál TJ Sokol HK
Pořadatel: Šachovnice
Kategorie: Open s mixovými prvky
Startovné: 500 kč/tým SFC, 1200 Kč/tým PP
SFC&PP 2011, T.R.E.E. (foto Michal Šachovnice)
Vydatně slunečný až letní začátek října si přijela pěkná řádka ultimate týmů užít do centra Hradce Králové na openové turnaje Scout Frisbee Cup & Partie Pinčlů 2011, pořádáných Šachovnicí ve dnech 1. – 2. 10. 2011. Kromě dojmů ze hry si mohly odvést zážitky z 1. ročníku soutěže Přehoď Labe nebo i z nocí strávených v budově místního Gymnázia Boženy Němcové ;) známého ze Středoškolské ligy.

Scout Frisbee Cup

8. ročník turnaje Scout Frisbee Cup byl tvořen pouze jednou herní skupinou, složenou ze 6, spíše amatérských, týmů (což odpovídá zaměření turnaje), kde si každý zahrál s každým. V neděli se vytvořily dvě trojčlenné skupiny, v nichž se hrálo o umístění. Na hřišti v příjemném prostředí Šimkových sadů se nejvíce dařilo brněnským Lamám, které při své druhé účasti na turnaji v těsném finále porazily tým ĎST 10:8. Do horní skupiny se dostal i pražský tým Bansai, jehož účast nechyběla zatím na jediném ročníku SFC od samého vzniku. Ten vybojoval 3. místo a následně si, stejně jako minulý rok, odvážel i cenu Spirit of the Game.
SFC&PP 2011, hřiště SFC (foto Michal Šachovnice)

Partie pinčlů

V podstatě 2. ročník turnaje pro začátečníky a juniory – Partie pinčlů se letos – se hrál v přilehlém sportovním areálu TJ Sokol Hradec Králové. Dvanáct standardních týmů utvořilo dvě skupiny po šesti, ze kterých do čtvrtfinále postupovaly vždy čtyři nejlepší týmy. Napínavé a velmi vyrovnané finále si zahrály 3SBabies z Českých Budějovic a převážně slatiňanská Chlupatá Žába. V posledním - rozhodujícím - bodě skóroval na 10:9 jihočeský tým, a zajistil si tak svou výhru. V zápase o třetí místo se utkaly dva pražské týmy. Třetí místo nakonec vybojovaly Stromasky nad T.R.E.E.. Cenu Spirit of the Game získal brněnský tým Mosquito Attack.
SFC&PP 2011, Chlupatá žába vs. 3SBabies (foto Michal Šachovnice)

Přehoď Labe

Novinkou letošního turnaje byla soutěž Přehoď Labe s úkolem přehodit řeku (Labe) v její šířce zhruba 50 m. V kategorii open házelo 27 hráčů a v kategorii women 4 hráčky. Kvalifikační hod (přehodit jakkoliv odkudkoliv) zvládlo 21 hráčů v open kategorii a pouze jediná v kategorii women. Druhé kolo pro open znamenalo přehodit ze vzdálenosti 56 metrů forhandem. Po tomto kole zbyli již pouze 4 hráči (Kláca CHŽ, Had PE, Tomáš 3SBabies, Lipi 3SBabies).

Třetí kolo pro čtyři hráče bylo otevřené - jeden pokus, jakýkoliv způsob, odkudkoliv, házení dle věku, nejdelší hod vyhrává. V tomto kole všichni hráči, snad díky přehané sebedůvěře, neuspěli. Opakovaný pokus již přinesl vítěze, ze vzdálenosti 14 metrů (celková délka hodu minimálně 64 metrů) od břehu přehodil řeku Had z týmu PeaceEgg, gratulujeme! V ženské kategorii zvítězila Kája ze Šachovnice.

I letos se podařilo nízkonákladový turnaj (1200 kč teamfee, 110 kč players fee bez večeře se spaním) naplnit na maximum své kapacity, přesto několik týmů zůstalo na Waiting Listu. Potěšující pro rozvoj ultimate v ČR může být fakt, že týmy z amatérské části turnaje (SFC) se přesouvají do Partie pinčlů, případně jejich hráči rozšiřují řady standardních ultimate týmů.

Poděkování patří sponzorům turnaje – firmě SnowBear.cz a Ultimo.cz za věcné ceny pro účastníky.

Pořadí Scout Frisbee Cup

  1. Lamy (Brno)
  2. ĎST (Praha)
  3. Bansai (Praha)
  4. Hecíři (Praha)
  5. Irminsůl (Praha)
  6. Sokoli (Chotěboř)
Spirit of the Game: Bansai (stejně jako v roce 2010!)

Pořadí Partie pinčlů

  1. 3SBabies (České Budějovice)
  2. Chlupatá žába (Slatiňany)
  3. Stromasky (Praha)
  4. T.R.E.E (Praha)
  5. Střelka (Praha)
  6. Záře Zergling Rush (Praha)
  7. Mezi bloky (Hradec Králové)
  8. Záře Battlecruiser (Praha)
  9. Šachovnice (Hradec Králové)
  10. PeaceEgg (Písek)
  11. Mosquito Attack (Brno)
  12. Trubky (Nové město nad Metují)
Spirit of the Game: Mosquito Attack
SFC&PP 2011 (foto Michal Šachovnice)

Autor: Joja & Kačer (Šachovnice), 10. 10. 2011

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení