Domovská stránka > Články > ScooberDoo Cup 2014
Podstránky:
Pohledy zevnitř

ScooberDoo Cup 2014

Kdy: 6.-7. prosince 2014
Kde: Skuteč
Pořadatel: Chlupatá Žába
Kategorie: Indoor mixed
Startovné: 2500 kč/tým
Moderní multifunkční hala ve Skutči hostila o prvním prosincovém víkendu již druhý ročník turnaje ScooberDoo cup. Zatímco první ročník turnaje se nesl ve stylu 30.let plných mafiánů, prohibice a swingu, letos se do Skutče sjely všechny hvězdy stříbrného plátna, aby se zúčastnili Slavnostního předávání výročních cen filmové a televizní akademie. Celkem deset týmů bylo rozděleno na dopolední a odpolední skupinu a tak první přijíždějící začali vstupovat na červený koberec už před páteční půlnocí.

Sobota dopoledne

První výhoz v osm hodin, dvacetšest minut hry a k tomu klasická mixová hra, to všechno čekalo na týmy v sobotu. První ranní zápas vyšel lépe Pražské Sedmě, když porazila Žlutou Zimnici A 10:7. Buhožel pro Sedmu byla první výhra ve skupině zároveň i poslední a tak, ačkoliv většinu zápasů prohráli o bod, skončili ve skupině pátí. Naopak dopolední skupinu vyhráli žďárští Chupacabras, kteří se ukazáli jako silný tým zejména v závěrech zápasů, kdy se jim několikrát podařilo otočit nepříznivé skóre a porazit tak Frkot i Žlutou Zimnici v universe pointu. Pořadatelé turnaje z Chlupaté Žáby nakonec brali se dvěma výhrama druhé místo. O tom, kdo nakonec skončí ve skupině třetí, se tak rozhodovalo v zápase Frkot vs. Zimnice A. Zápas skončil sice vyrovnaně 8:8, ale Zimnici hrálo do karet celkové lepší skóre a tak získala možnost zahrát si nedělní baráž o semifinále.

Sobota odpoledne

Sobotní odpoledne nabídlo mnohem zamotanější situaci. Poslední místo obsadil DreamTeam B, který si ze skupiny neodnesl ani jednu výhru. S jednou výhrou právě nad DreamTeamem skončili hráči z Moravy, na tomto turnaji hrající pod názvem BrnoTeam. Zbylé tři týmy skončily v kolečku, každý s jednou prohrou. Obhájci mixového zlata z Kulaté Šachovnice porazili loňské finalisty 3SB, ovšem podlehli Žluté Zimnici B. Žlutá Zimnice B, která na poslední chvíli vzala spot po Hairy Jet, kteří pro nedostatek hráček letos nemohli zopakovat svůj velkolepý revival, naopak prohrála s 3SB. O tom jak tedy skupina dopadne se rozhodovalo až na party, po opravení špatně zadaných výsledků do Catcheru a diskuzi, zda má větší váhu celkové skóre nebo rozdíl skóre. Nakonec šla z první pozice ve skupině přímo do semifinále Kulatá Šachovnice, z druhého místa 3SB a z třetího Žlutá Zimnice B.
 
Zatímco ve velké hale se hrálo celý víkend ultimate, malá hala našla mnohem širší uplatnění. Krom možnosti rozcvičit se a rozházet se před zápasem mohli hráčí využít KanJamových setů a zkrátit si tak chvíli. V rámci filmového tématu se přes dvacet účastníků rozhodlo přihlásit do turnjáku v badmintonu a proměnit tak svou nominaci na cenu za Nejlepší výkon v badmintonu. Skrz systém vyřazovacího pavouka- vždy na dva výtězné sety do jedenácti, se nakonec prokousali asi čtyři hráči, bohužel se pro nedostatek času se nestihl turnájek dohrát.
 
Naproti tomu letos už podruhé se akademie rozhodla udělit cenu za Nejlepší krátkometrážní kriminální film alias hry Na vraha. Pravidla zůstala i letos stejná. Každý přihlášený dostal na papírku jméno své oběti, kterou musel nepozorovaně usmrtit dotykem prstu na nos. V té chvíli zdědil další oběť. Cílem hry je pozabíjet co nejvíce obětí a zůstat na živu. Proto během víkendu nebyla nouze o menší šarvátky, osoby prchající se zakrytím nosem před svým vrahem, zákeřné noční přepady na nic netušící spící oběti anebo neúspěšné pokusy na party, kdy se připitý vrah prostě nezvládl na nos trefit. Cenu si nakonec odnesl Gaspacho z BrnoTeamu, který stihl pozabíjet celkem sedm obětí.
Chlupatá žába
Žlutá zimnice
DreamTeam

Sobotní galavečer

Předávání výročních cen cen filmové a televizní akademie nakonec vyvrcholilo Slavnostním galavečerem, který proběhl na party v nedaleké restauraci Na Soudu. Po loňském úspěchu tématického fotokoutku (fotky zde: http://tinyurl.com/nhbf97k) se i letos mohli nominovaní pokusit proměnit svou nominaci na Cenu za nejlepší návrh kostýmu. Mezi zúčastněnými postavami v maskách (a že jich na party byla většina) se bohužel nedalo vybrat vítěze. Rozhodně stojí za zmínku DreamTeam, který přišel kompletně převlečený za Večerníčky, nebo Kulatá šachovnice jako postavy z Pomády. Nicméně na parketu jste se mohli potkat se školačkami z Bradavic, Patem a Matem a na baru na Vás často vypustil svoji inkoustovou skvrnu dr. Zoidberg. BeerRace, který byl inspirován filmem Zohan: Krycí jméno kadeřník, nakonec vyhrál s přehledem tým Frkotu, který zvládl nejrychleji jednomu z hráčů šampónem umýt vlasy a následně vypít pivo při dělání no hands push-ups.

Neděle

Pokud chtěly týmy, které ve skupině skončily na druhém až třetím místě, postoupit do semifinále, musely projít přes nedělní ranní baráž. Rozhodně nic příjemného, pokud zvážíme, že party končila dlouho po půlnoci a začínalo se hrát v neděli v osm. Baráž proti Žluté Zimnici B Chlupatá Žába prohrála těsně 9:10. Naopak v druhé baráží o semi se ŽZ A nepodařilo udržet stav zápasu a v závěru podlehla budějovickým 3SB 8:9.
 
V křížových zápasech o sedmé až desáté místo si Frkot, který se zde sehrával na nadcházející kvalifikaci, celkem bez problému poradil s DreamTeam 16:4 a BrnoTeam přehrál Sedmu 10:9. O předposlední místo tedy nakonec hrál DreamTeam proti Pražské Sedmě, bohužel ani v posledním zápase se DreamTeamu nepodařilo zvítězit a deváté místo si tak odvážela Pražská Sedma. V moravském derby o sedmé místo se lépe vedlo Frkotu a tak porazil BrnoTeam 12:9. Zápas o páté místo proti Žluté Zimnici A se Chlupaté Žábě příliš nepovedl a kvůli několika nevynuceným chybám nakonec podlehla 7:14.
Kulatá šacovnice - Pomáda
Chupacabras
Krysař

Semifinále

První semifinále nabídlo zajímavou podívanou, kdy se 3SB povedlo v posledním bodě vyrovnat skóre s Chupacabras, kteří si většinu zápasu drželi lehký náskok. I tentokrát však tým ze Žďáru ukázal, že závěry vyrovnaných zápasů jím jdou a nakonec vyhráli 10:9. Druhé semifinále mělo mnohem jednoznačnější průběh. Zimnice vstoupila do zápasu příliš laxně a brzy prohrávala 5:1. S takovýmto náskokem stačilo Kulatá Šachovnici podržet si klidné útoky a nakonec zaslouženě vyhráli 10:5. O bronz si tedy nakonec zahráli 3SB proti Žluté Zimnici B. Kuřecí zóna potrápila soupeře a tak se z výsledku 12:9 mohl radovat pražský tým.

Finále

Finále tedy nabídlo zajímavou podívanou, kdy se proti sobě střetla Kulatá Šachovnice, vítěž loňské první ligy, proti Chupacabras, vítězům loňské druhé ligy. K vidění bylo poměrně intenzivní ultimate, plné hlášek na obou stranou, těsných obran a nervydrásajících hodů. V posledních bodech však Kulatá Šachovnice doplatila na užší kádr a ačkoliv se jí podařilo dvěma body dorovnat na stav 10:10, byli to Chupacabras, kdo donesl poslední disk do zóny a mohl se tak radovat z prvního místa.

Spirit

Cenu The Spirit of the Game si nakonec odnesla domácí Chlupatá Žába. Každopádně nutno podotknout, že většina zápasů se nesla v přátelském duchu, o čemž svědčí poměrně vysoké hodnocení u většiny týmů.
Dvě haly, přes čtrnáct hodin ultimate, třicet jedna zápasů, deset týmů, skoro stovka hráčů a jedna obrovská party. Takový byl druhý ročník ScooberDoo Cupu na téma filmy a filmové postavy. Děkujeme všem, kteří se zúčastnili, a těšíme se na příští rok.
Patové a Matové
3SB
Frkot
Fotky: Tomáš Klacek (CHŽ)

Autor: Chlupatá žába, 24. 12. 2014

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení