Domovská stránka > Články > Sandsplash 2013
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Sandsplash 2013

Kdy: 30.4. - 2. 5. 2010
Kde: Baden (Rakousko)
Pořadatel: Spin
Kategorie: Mix

Už osmým rokem pořádá rakouský tým Spin plážový turnaj v lázeňském městě Baden u Vídně.
Popáté v jeho historii se ho zúčastnili plzeňští Atruc. Letos ve složení Dr. Úd, Burizon, Langi, Kubajs, Mattas, Evex, Mary, Radu. Nejlepším výsledkem na Sansplashi pro Atruc bylo vítězství v roce 2007. Od té doby se jim tento úspěch nepodařilo napodobit s vyjímkou loňska, kdy vyhráli cenu Spirit of the Game. Atruc se sem vrací nejen vzpomínat na někdejší úspěch, ale hlavně užívat pohodové lázeňské atmosféry, kterou vytvářejí dvě hřiště na plážový ultimate, vytyčená před kolonádou z 19. století, venkovní bazén s tobogánem, míchané drinky a parádní mix muziky.

V letošním roce soupisku turnaje tvořilo 12 týmů z Rakouska, Slovinska, České republiky a dokonce i Turecka. Týmy byly rozděleny do tří skupin po čtyřech. Vítězové a druzí ze základních skupin vytvořili dvě horní skupiny po třech, třetí a čtvrtí pak utvořili tříčlenné dolnískupiny. Po dohrání skupin následovaly křížové zápasy a následně utkání o pořadí. Jedna hra trvala 40 minut, po oznámení konce časového limitu se dohrávaly tři přihrávky. Finále se hrálo s capem 2.

Atruc prošli celý turnaj pouze se dvěma porážkami, a jak se později ukázalo, prohráli pouze s finalisty. Ve skupině po úvodní výhře nad pořádajícími Spin & Trink (14: 4), prohráli s pozdějším vítězem turnaje dalším rakouským týmem CatchUp (8:12), když nechali rakušany na začátku zápasu utéct o tři body a ztrátu jen obtížně stahovali. Po osvěžující koupeli v bazénu si Atruc poradili s dalším domácím týmem 3F2F, i když na začátku zaváhali a nechali si soupeře utéct o tři body, tuto ztrátu ale dokázali vymazat a dopracovali se k výsledku (11:8). Z druhého místa ve skupině se Atruc posunuli do jedné ze dvou “horních” tříčlených skupin, kdy si v dalších zápasech museli poradit s vítězi ostatních dvou základních skupin. V prvním zápase proti Chuck Bronson se opakoval podobný scénář jako v předchozím zápase - prováhaný začátek, ale zlepšená hra v průběhu zápasu nakonec přinesla vítězství (10:6).

Stejně tak i v utkání proti Soul Gringos (11:7), kterým zahajovali nedělní hrací program. Vítězstvím ve své horní skupině se Atruc probojovali do semifinále, kde narazili na Turecký mixový tým. I přes dobrou přípravu na zápas však nenašli recept na pár klíčových hráčů soupeře, jejich prohozy do zavřené strany a nezastavitelné dlouhé hody a prohráli (8:12). Zápas o třetí místo si Atruc už nenechali vzít a zvítězili nad Chuck Bronson 11:7. Pražská sedma, druhý český tým na turnaji, uhrála solidní 9. místo. Silnou stránkou Atruc byla důsledná obrana a dobré flow, v posledních zápasech i přiměřený počet úspěšných “dlouhých” přihrávek na bod a slušný počet prohozů do zavřené strany. Slabší stránkou byla občasná uspěchanost ve snaze rychle skórovat.

Perličky turnaje:

Na turnaji se vyskytoval vysoký počet dvojníků. Spatřeni byli Lukašíček i Vojta Prušák. Dvojník Ráti Líbala byl po místopřísežném prohlášení celé Pražské sedmy označen za skutečného Ráťu. Atruc se během turnaje zúčasnili reklamní kampaně Wiener Linien a stali se tak reklamními hvězdami na mezinárodním poli. Dr.Úd vyhrál vrh nafukovací lahví na dálku, získal tak pro Atruc extra “team drink”. Turecký mix Vás srdečně zve na zářijový plážový turnaj,sledujte Ffindr. H2S smrdí jako pes, dalo by se říct o plynu, který občas povívá z lázeňských bazénů v Badenu.

  1. Catch up
  2. Turkish mix
  3. Atrofované ruce
  4. Chuck Bronson
  5. Soul gringos
  6. Trink und spin
  7. Vertigo
  8. 3F2F
  9. Pražská Sedma
  10. Lok stoli
  11. Spin and trink
  12. Husk EZ


Spirit: Turkish mix
Party winner: Vertigo

Atruc na Sandsplash 2013

Autor: Radu, 2. 5. 2013

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení