Domovská stránka > Články > První hala 2011
Podstránky:
Pohledy zevnitř

První hala 2011

Kdy: 26. - 27. 11. 2010
Kde: hala Juliska, Praha
Pořadatel: Prague Devils
Kategorie: sobota - open, neděle - women
Startovné: 1700 (open), 1500 (women)

Sobota - open

2 skupiny po 5 týmech (A - Prague Devils, FUJ, Terrible Monkeys, Figurky slonů, Pražská 7; B - Velká Morava, PeaceEgg, Žlutá Zimnice, TIOS, Atruc) nabídly velice vyrovnané boje. Velký počet zápasů skončil jednobodovým rozdílem, kdy o vítězi zápasu či dokonce celé skupiny rozhodoval poslední bod. Hala ČVUT Pod Juliskou sledovala vypjaté boje již od 8 hodin ráno až do deseti hodin večer. Délka jednoho zápasu ve skupině 25 minut, 5 minut vždy pauza na rozházení.

V ranní skupině se vytvořil trochu nečekaný trojúhelník. Nejprve malé překvapení turnaje: tým Figurek slonů dokázal otočit téměř prohraný zápas s Terrible Monkeys a vyhrál 10:9. Monkeys ale našli odpověď v zápase s Prague Devils a dokázali nepříznivý vývoj na konci obrátit ve svůj prospěch (taktéž 10:9). Trojúhelník dokončili Prague Devils výhrou 10:6 nad Figurkami slonů. S kartami mohli ještě zamíchat FUJové, kteří ale s houževnatě hrajícími Figurkami slonů dokázali držet krok pouze do stavu 1:1 a prohráli vysoko 12:7. Skupinu tedy s nejlepším skóre vyhráli PD, druzí TM, třetí FS. 4. místo patřilo FUJ a páté Pražské 7.

V odpolední skupině nebyla situace o nic jednodušší. Klíčovým zápasem o prvenství ve skupině se stalo utkání mezi Pískem a Žlutou zimnicí, které nakonec skončilo nejtěsnějším možným rozdílem 7:6 pro PeaceEgg. Ten ale až do konce skupiny neměl nic jistého, o prvenství mohl přijít v zápase s Atrucem (9:8). Ze zamotaných výsledků tedy nakonec nejlépe vyšel PeaceEgg a druhá Žlutá zimnice. 3. místo patřilo Velké Moravě. Vzájemný zápas TIOS vs. Atruc (11:8) určil i poslední dvě příčky.

Po dohrání skupin a návratu dopoledních týmů na Julisku následovaly zápasy o umístění o délce 40 minut. Velmi vyrovnaný zápas předvedli FUJové se "strejdy" TIOS, poslední bod nakonec rozhodoval také v utkání o 3. místo (16:15 pro TM). Finále vévodil od počátku pořadatelský tým Prague Devils. Kluci z Písku ještě dokázali souboj o první místo zdramatizovat a stáhli na rozdíl svou bodů, na víc ale nebyl čas a skóre 13:11 určilo vítěze letošního prvního open turnaje.

Konečné pořadí:

  1. Prague Devils (Praha)
  2. PeaceEgg (Písek)
  3. Terrible Monkeys (Praha)
  4. Žlutá zimnice (Praha)
  5. Figurky slonů (Říčany u Prahy)
  6. Velká Morava (Brno, Olomouc)
  7. FUJ (Praha)
  8. TIOS (Praha)
  9. Atruc (Plzeň)
  10. Pražská 7 (Praha)
Spirit of the Game: TIOS

Neděle - women

V ženské kategorii se střetlo osm týmů ve dvou skupinách. V první (ŽZ, PD, VM, PE) dost jasně kralovala Zimnice a o druhé postupové místo do semifinále se popraly Prague Devils s Velkou Moravou. Zvítězil celek z Moravy. Ve druhé skupině bylo po prvních dvou zápasech zřejmé, kdo půjde nahoru (TM, FUJ) a kdo dolů (P7, A/T). Ani jeden z týmů nechtěl skončit v tabulce druhý, protože to znamenalo semifinále se Zimnicí. V přímém souboji o první místo pak bylo vidět několik zvratů. FUJ vstoupily do zápasu stavem 3:0, pak si ovšem nechaly dát pět bodů a když už vše vypadalo ztraceně, dokázaly se vrátit zpět a zápas otočit opět na svou stranu. V semifinále pak dle očekávání zvítězila Žlutá zimnice a FUJ porazily Velkou Moravu. V zápase o třetí místo Monkeys dopustily další drama, když nechaly ve skoro vyhraném zápase na poslední chvíli Moravu srovnat a rozhodovalo se dávno po skončení času stylem "kdo dá bod vyhrál". Žádné drama se naopak nekonalo ve finále, kde Žlutá zimnice porazila FUJ 20:6.

Konečné pořadí
:
  1. Žlutá zimnice
  2. FUJ
  3. Terrible Monkeys
  4. Velká Morava
  5. Prague Devils
  6. PeaceEgg
  7. Pražská 7
  8. Atruc+Tree
Spirit of the Game: PeaceEgg

Autor: Kačer, Míša, 29. 11. 2011

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení