Domovská stránka > Články > Prague Winter 2011
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Prague Winter 2011

Kdy: 22. - 23. 1. 2011
Kde: Praha, Strahov
Kategorie: open, ženy
Formát: 5 na 5
Startovné: 150 EUR/tým + 10 EUR/hráč

Prague Winter, TM (foto Dejf)
Šest měsíců po Mistrovství světa klubů (WUCC 2010) ožil Strahovský stadion místo fotbalovými míči opět létajícím talířem. V nafukovací hale na jednom z hřišť s kvalitní umělou trávou se na premiéře turnaje Prague Winter sešlo 23 týmů z pěti evropských zemí. Fotbalové hřiště bylo příčně rozděleno na tři menší odpovídající rozměrům pro halové ultimate.

Open

Záměr pořadatele, České asociace létajícího disku, vytvořit tradici dobře obsazeného turnaje v kategoriích open a women zahraničními týmy se částečně vydařil. Celkem sedm open týmů přijelo z České Republiky, tři z Rakouska, tři z Německa a tři z Polska. Výsledné pořadí ovšem ovládli hráči českých týmů, patřilo jim hned pět ze sedmi prvních příček výsledného pořadí. Nicméně zjevná spokojenost zahraničních účastníků s kvalitně uspořádaným "halovým" turnajem signalizuje, že příští rok se budou muset české týmy hodně snažit, aby obhájily své posty.

Women

V ženské kategorii se představilo sedm týmů. Tři čistě české, dva německé, jeden italský a jeden rakouský s výraznou podporou z Česka. V ženské divizi ne zcela naplnila očekávání Žlutá zimnice, která v méně zkušené sestavě skončila před branami finále. Na úkor úřadujícího mistra ČR v kategorii women se dostal do finále italský Frasba Dal Lac.

Sobota Skupinová

První hrací den rozhodoval o účastnících čtvrtfinále. Ze čtyř skupin postupovaly do čtvrtfinále první dva týmy. Nasazené týmy vesměs potvrdily své kvality. Český juniorský tým Trouble Band s větším počtem nových hráčů skončil v dolní skupině a do bojů o první příčky tak již nemohl zasáhnout. Horních osm týmů čekalo po dvou zápasech o umístění ve dvou horních skupinách a získání snažšího soupeře pro čtvrtfinále.

V první skupině bez problémů vévodili Prague Devils, kteří nedali šanci TIOS, Gummibärchen ani Terrible Monkeys. Zajímavější byla druhá skupina, kde o skóre skončil poslední pražský tým FUJ a v neděli ráno jej čekal vítěz první skupiny.

V sobotu se v kategorii women utkalo sedm týmů každý s každým, následně čtyři nejlepší v neděli sehrály semifinále, zbývající tři týmy čekaly zápasy o 5. - 7. místo.
Prague Winter, finále PD vs. TM (foto Dejf)
Prague Winter (foto Dejf)

Neděle Finálová

Čtvrtifnálové boje přinesly vyrovnaný souboj Terrible Monkeys se Žlutou zimnicí. Monkeys mohli brzo utéct na rozdíl tří bodů, když za stavu 6:4 Zimnice ztratila útok. TM však šanci nevyužili, naopak po sérii chyb nabídly oba týmy divákům stav 9:9 po časovém limitu. Útok Terrible Monkeys poněkud zbrklým pokusem o rychlý bod dlouhou přihrávkou ztratil výhodu útoku a Žlutá zimnice měla postup ve svých rukou. Stejně však jako TM hru lehce uspěchala, druhou šanci si "Opice" vzít nenechaly a zvítězily 10:9. V dalších zápasech se PD snadno vypořádali s FUJ, stejně tak thebigEZ s německým soupeřem. TIOS nakonec přehrál Drehst"n Deckel a masters hráči se mohli pokusit porazit PD v semifinále.
Prague Winter, ŽZ vs. FUJ (foto Dejf)
Prague Devils však stejně jako ve druhém semifinále Terrible Monkeys proti theBigEz nenechali nic náhodě a přesvědčivě si dokráčeli ke společnému finále.

Kdo očekával vyrovnaný souboj plný excelentních výkonů, byl asi trochu zklamán. Tvrdá obrana PD zaskočila stejně jako v prvním zápase TM a brzo bylo zřejmé, že stav 6:1 Monkeys jen těžko změní. Devils si pohodlně došli pro první místo za výsledek 15:6 a dali jasně najevo, kdo je v blížící se venkovní open sezoně favoritem.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, český favorit na vítězství nezvládl semifinále, když hráčky Žluté zimnice v posledním bodě podlehly italkám Frasba Dal Lac a musely tak své kvality potvrdit alespoň v zápase o třetí místo, kde přehrály německý Dresden Undercover.

Ženské finále bylo o poznání zajímavější než mužské. Přemožitelky ŽZ se setkaly s německým týmem Seagulls. Italky dlouho přesvědčivě vedly, po poločase se však Seagulls vzchopily a stáhly na rozdíl jediného bodu. V posledním bodě v napjaté atmoféře dokázaly vyrovnat a donutily tak italky sehrát ještě poslední bod. Za stavu 12:12 si únava a vytrvalá obrana obou týmů vyžádaly několik turnoverů, štěstí se nakonec přiklonilo k Seagulls, které tak dokonaly obrat a mohly se radovat z vítězství na prvním ročníku Prague Winter.

Pořadí open

  1. Prague Devils (ČR)
  2. Terrible Monkeys (ČR)
  3. thebigEZ (Rak.)
  4. Tios (ČR) + Spirit of the Game
  5. Žlutá zimnice (ČR)
  6. Drehst"n Deckel (Něm.)
  7. FUJ (ČR)
  8. Gummibärchen (Něm.)
  9. amPullen (Rak.)
  10. DiscoBoyez (Rak.)
  11. Astro Disco (Pol.)
  12. Trouble Band (ČR)
  13. Atruc (ČR)
  14. Zdobywcy Oskarów (Pol.)
  15. RJP Squad (Pol.)
  16. Frisbee Fieber (Něm.)

Pořadí women

  1. Seagulls (Něm.)
  2. Frasba dal Lac (It.) + Spirit of the Game
  3. Yellow Fever (ČR)
  4. Dresden Undercover (Něm.)
  5. Prague Devils (ČR)
  6. Box (Rak. + ČR)
  7. Terrible FUJ (ČR)
Prague Winter, vyhlašování (foto Dejf)

Autor: Jiří Voseček, 27. 1. 2011

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení