Domovská stránka > Články > Prague Four League - finále: vzpomínka na Prosetín 2012
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Prague Four League - finále: vzpomínka na Prosetín 2012

Pravidelný pozorovatel české Open špičky by očekával, že na druhém, finálovém, turnaji pilotního projektu Prague Four League převálcují FUJ vše, co jim bude stát v cestě. A bylo by to po právu, úvodní turnaj před měsícem FUJ vyhráli s velkým přehledem. Na 1. kvalifikaci v Havlíčkově Brodu nedali šanci žádnému týmu a ve finále nadělili Tree Monkeys drtivou porážku.
 
V úterý 7.5 se v sedm hodin večer rozběhly hodinové semifinálové duely s nasazením z prvního turnaje. Yellow Block sice začínal hrát semifinále s FUJ v sedmi lidech, postupně ale dorazil zbytek týmu a musel si poradit s náskokem 4 bodů. S nasazenou YB zónou se to povedlo, FUJ si vybrali slabší chvíle na handlerech a rozhodující bod na 11:10 si Yellow Block pohlídal.
 
Druhé semifinále mezi druhým a třetím týmem (Prague Devils vs. Tree Monkeys) se zpočátku zdálo jednoznačné, když si PD vybudovali náskok až 8:2. V malém počtu hrající Tree Monkeys se ale trochu probudili, využili chyb PD a sahali i po rozdílu jediného bodu na 8:9. Překvapení se ale nekonalo, do finále putovali Devils poměrem 11:8.
 

Finále

Atraktivita finále lehce utrpěla jednoznačným průběhem, kdy PD nechali Yellow Block pouze korigovat skóre a pomyslným mistrem Prahy se tak stali Devils výhrou 11:6.
 

O 3. místo

Papírově jednoznačný zápas, kdy početně naprosto převládající FUJ měli převálcovat Tree Monkeys tak, jako před dvěma týdny v Havlíčkově Brodu. Snad díky ztrátě motivace se však týmy držely na dostřel jednoho bodu. V závěru dokonce šli TM do trháku, break na 10:7 se však donést nepodařilo a utkání se rozhodovalo v posledním dlouhém bodě, který asi po čtyřech turn-overech doputoval do zóny TM a FUJ tak brali alespoň 3. místo výhrou 11:10.
 
Výsledky a především průběh zápasů, ve kterém všechny týmy předvedly velká zaváhání, nedávají pro 2. kvalifikaci jistotu finále asi žádnému týmu. Slovy klasika: "je to jedna velká hádanka". Výsledné pořadí tak nakonec "vrátilo svět do normálu" a připomíná loňské Open mistrovství, pouze se prohodilo 3. a 4. místo.
 

Výsledné pořadí

  1. Prague Devils
  2. Yellow Block
  3. FUJ
  4. Tree Monkeys

Spirit of the Game:

Průměrné hodnocení za oba turnaje
  1. Tree Monkeys: 12.667
  2. FUJ, Prague Devils: 11
  3. Yellow Block: 9.667
Je pravděpodobné, že před finálovým turnajem (v Písku na konci června) proběhne ještě třetí měření sil.
 

Autor: Kačer TM, 10. 5. 2013

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení