Domovská stránka > Články > Novembernebel - Lipsko 2011
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Novembernebel - Lipsko 2011

Kdy: 29.10. - 30. 10. 2011
Kde: Lipsko (Německo), Univerzität Leipzig
Pořadatel:
Saxy Divers
Kategorie: Mixed, nonstop hra
Startovné: 250 €/tým, 0 €/hráč
První halový turnaj opičí sezóny nás zavedl do Saského Lipska, dějiště rozhodující bitvy napoleonských válek. Poslední říjnový víkend roku 2011 se stalo Lipsko dějištěm souboje české opičí tlupy (s několika hosty) a jedenácti německých týmů. Nádherná a obrovská univerzitní hala (žádný tunel či garáž) přivítala opice v sobotu ráno za nádherného podzimního počasí, za které by se nemusel stydět jakýkoliv venkovní turnaj.

Naše dopolední skupina se vzhledem k průběhu turnaje ukázala být tou silnější. Přesto opice dokázaly přehrát postupně všech pět soupeřů (Saxy Divers, Drehst"n Deckel, Erdeferkel, BayBees a Hallunken) a zajistit si tak nedělní semifinále a hezkou odpolední procházku městem, ke které již neodmyslitelně patřila návštěva nádraží a kebab. Po dlouhém odpočinku čekal naši tlupu v popoledním semifinále už od rána rozehraný soupeř z Drážďan. Odpočatí, rozcvičení a poučení ze sobotních nedostatků jsme v rychlém a intenzivním zápase proti časté zónové obraně uhráli krásné, i když divoké vítězství 17:15.

K finálovému souboji vyzvali opice také dosud neporažení berlínští Tamiflu. Po nepovedeném a ospalém začátku hry, dvou stall outech a rozlítaných přihrávkách dosáhlo skóre už hrozivých 0:4 pro berlínské. Hlavami proběhla myšlenka „hlavně to odehrát se ctí“. Skutečnost však byla o několik málo minut později úplně jiná. Monkeys se dokázali vrátit do zápasu. Pevnou i divácky efektní obranou a jistým útokem jsme dokázali otočit skóre, udávat tempo hry a dovést velice intenzivní zápas do konečného vítězství 12:11. Odměnou i oceněním pro oba finalisty byl divácký zájem a konečný aplaus za předvedený výkon.

Výsledné pořadí

  1. Terrible Monkeys
  2. Tamiflu
  3. Hallunken
  4. Drehst"n Deckel
  5. ... 12. Saxy Divers
Spirit of the Game nebyl udělován

Autor: Johanka&Jirka (TM), 1. 11. 2011

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení