Domovská stránka > Články > Lochna 2008
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Lochna 2008

Pořadatel: Atrofované ruce
Datum: 7. –8. 6. 2008
Místo: Lochotínský park, Plzeň
Ročník: 6.
Počet hráčů: 22

Již tradiční součást české discgolfové ligy, turnaj Lochna, se opět konal v oblíbeném červnovém termínu, kdy na kurzu rostou lesní jahody, sluníčko svítí a prázdniny jsou nadosah. Také golfisté nejsou v létě tak líní jako v jiných ročník obdobích, takže se opět sešla slušná sestava ze všech koutů republiky.

Stejně jako na posledním turnaji v Českých Budějovicích i zde se museli hráči poprat s neposekanou trávou, i když tentokrát jenom na části kurzu, lépe řečeno na horních osmi jamkách. Alespoň že tráva nebyla příliš hustá a hledání disků nebylo složité a hru příliš nezdržovalo. Jinak hra byla velice příjemná, všichni hráči si užívali sluníčka, kterého bylo v tom červnovém dni někdy až dost.

Tagy, tagy, tagy ...

Co se týká hry, tak od odjezdu Marka Trubla zpět do Ameriky převzal pomyslné žezlo turnajového matadora Dany, který za žádnou cenu nechce přepustit trůn nikomu jinému a v letošní lize zatím vyhrál všechny tři turnaje! I tentokrát vyhrál způsobem start-cíl, kolo od kola neustále vedení zvyšoval. Jediné, co mu tentokrát nevyšlo, bylo finále. Možná ho trochu ukolébal náskok osmi hodů před ním nebo se možná projevila únava. V každém případě vedení na rozdíl od svého Tagu číslo 1 udržel. O ten ho připravil Dr.Ud, který měl ve finále nejlepší skóre společně s Lukášem, ale v jeho prospěch rozhodlo jedno birdie navíc. Ještě krátce k Tag challenge: Dodo konečně od zimy vytasil svojí „dvojku“, kterou si doma syslil, mazlil se s ní a nechtěl jí vůbec vzít mezi lidi, až na domácí půdě si alespoň v sobotu zahrál, a hned ho o ní připravil v prvním kole Briki! Ten jí potom ve finále odevzdal Lukášovi! Také „trojka“, kterou naposledy měl již zmiňovaný Mark Trubl, našla svého majitele. Svůj Tag si totiž konečně pořídil i Adam, a díky zákulisním manipulacím, jejichž detaily znají pouze zdi Krčmy U krokodýlího ocasu, nedostal nejvyšší číslo (v současnosti je to asi „třicítka“), ale poskočil rovnou ke zmiňované trojce.

V ženské kategorii musel být o první místo rozhoz, protože po sečtení všech tří kol a důkladném přepočítání výsledků byla na světě plichta: Evex 219 hodů, Danča 219 hodů! Holky z této situace nebyly vůbec nadšené, ale nedalo se nic dělat, musely ještě zpátky na kurz. Rozhoz po dvou jamkách zvrátila ve svůj prospěch Evex a připsala si letošní první vítězství na okruhu.
Tak zase příště někde na golfíku. Ať vám cinkají řetězy!

Autor: Jiří Blahout, 20. 6. 2008

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení