Domovská stránka > Články > HH Cup 2007
Podstránky:
Pohledy zevnitř

HH Cup 2007

Byl jednou jeden Honza a jmenoval se Hanousek. Byl to čiperný hošík, který se od mala věnoval sportování. Běhal, skákal, jezdil na lyžích, jezdil na surfu, ale stále to nebylo ono a tak hledal a hledal i když stále nevěděl co. Prožil několik let tápáním, až se dostal do velkého města kde potkal pár chlapců s placatým míčem. Po chvilce pozorování se mu činnost zalíbila natolik, že se zajímal o pro něj nové sportovní odvětví víc a víc, až se stal prvním předsedou České asociace frisbee. Za podpory dalších kamarádů se mu podařilo rozběhnout činnost v několika oddílech. A protože bylo vše v plenkách vymýšlel jak si nejlépe a co nejčastěji zahrát. Vymyslel tak „kloboukový turnaj“, který na závěr ultimatové sezony umožňoval vytvoření nových týmů a poznání hráčů různých kvalit.  Tak vznikl turnaj, kde nezáleží na vítězích, ale na hře samotné. Na hře ve smyslu její krásy a pohody při ní. Na poznávání nových kamarádů, nových herních návyků a nabírání dalších zkušeností a nových hráčů do příští sezóny.

Pro někoho historie, pro někoho neznámá současnost pro mne smutek ze stárnutí a zapomínaných věcí. Jednou z nich je pro mne nezapomenutelné „stříhání“ družstev (obr,skřítek,čarodějnice), které vlastně určovalo vítěze utkání. Z původní myšlenky zůstala tak jen hra samotná a nevnímané nevyhlašování spirita. Ten se nevyhlašuje, protože ho mají všichni kteří přišli.

Dopracovali jsme se tak k patnáctému opakování této příjemné záležitosti s létajícím talířem a kamarády, kteří nemohou opustit travnatý plácek a létající placičku. Každoroční losování náhodných družstev dle systému „Mistr“ – „Hráč“ – „Začátečník“ pokazí jen špatné sebehodnocení přihlašujících se lidiček a samozřejmě špatná ruka losujícího pořadatele.
Diky za účast všem 88 hráčům (rekord účasti 100 nepřekonán) i hráčkám a přeji úspěšné zlepšení v zimním přípravném období.

Hra byla úžasná, a zvítězili Ti nejlepší
(Andy,Tomáš.R.TM,Frenki, Zelí, Freza, Mates, George TM, Klára ŽZ,HaniTM, Punkejt,Marta Písek)
Příští sezonu si na ně musíme dávat bacha. Snad frisbeeový bůh nedopustí, aby takovéto akce zmizely z kalendáře ČALD.


Jan Filandr - Papá

Autor: Jan Filandr, 29. 10. 2007

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení