Domovská stránka > Články > Třikrát Fujárna, Vánoční trubka a nakonec Last Chill
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Třikrát Fujárna, Vánoční trubka a nakonec Last Chill

Během halové sezóny proběhlo několik turnajů zaměřených na začátečníky a mírně pokročilé hráče. Objevilo se na nich i několik zatím neznámých týmů.
Halovou sezónu zakončil turnaj pořádaný týmem T.R.E.E.:

Last Chill

V první opravdu slunečný den letošního roku se konal pro většinu přítomných poslední turnaj halové sezony. Jak mnozí poznamenali, vzhledem k počasí měl být spíš prvním turnajem té venkovní. Last Chill (jehož název ve vyhřáté nafukovací hale nabýval naprosto jiných významů) byl turnaj pro začínající, mírně pokročilé a juniorské týmy s alespoň jednou slečnou na lajně. Pořádání turnaje se poprvé ve své historii ujal pražský tým T.R.E.E.

Last Chillu se zúčastnilo osm týmů z celých Čech. Systém turnaje nabídl souboje ve dvou skupinách každý s každým a následně boje o umístění. Skupinu A s přehledem vyhrál tým FUJ, který si poradil se všemi svými soupeři. Figurky slonů postupovaly do posledního boje ze druhého místa, které si zajistily vítězstvím nad Peckami (ty přijely v čistě dámském složení) a těsným vítězstvím nad jihlavským týmem Ježkovy voči.  Souboj o třetí místo ve skupině zvládly lépe Ježkovy voči a Pecky tedy braly 4. místo.

Týmy, které možná neznáte:

Drag"n"Drop - skupinka nadšenců z Prahy
Mimolety - nový skautský tým z Chotěboře
Dream Team - pražsko-písecká partička ze Stromovky
Pecky - reprezentanti Gymnázia Žďár nad Sázavou
Trubky - mladý náchodsko-novoměstský tým pod vedením Krakyho. Vznikl jako kroužek při Jiráskově gymnáziu v Náchodě
Ježkovy voči - nové tváře z Jihlavy. Můžeme se na ně těšit letos na open lize.
TULáci - studenti Technické Univerzity Liberec

Skupině B dominoval tým 3SB, který ji suverénně vyhrál. O druhém místu rozhodla bitva mezi královéhradeckým Létajícím cirkusem posilněným několika hráči z jiných týmů a pražským T.R.E.E. Rozhodl ji jeden bod – druhé místo ve skupině  Létající cirkus, třetí T.R.E.E. Čtvrté místo tedy zbylo na nováčky Mimolety z Chotěboře, kteří však předváděli velice sympatickou hru.


Boje o umístění také nabídly velice napínavé zápasy plné nasazení. Zápas o 7. místo nakonec po velkém boji urvaly Pecky a o jediný bod tak zvítězily. Mimolety – Pecky 6:7. Pořadatelé T.R.E.E. si v souboji o 5. místo poradili s týmem Ježkovy voči poměrem 10:4. V zápase o 3. místo šlo již o hodně (o dort!) a Létající cirkus si bronz nenechal uniknout a porazil Figurky slonů 11:3. Dva nejlepší týmy z předešlých skupin předvedly velice vyrovnaný zápas, ale o bod lepší nakonec byli FUJové, kteří si poměrem 8:7 zajistili vítězství na Last Chillu. Cena Spirit of the Game připadla druhým 3SB.
I ti co nevyhráli, mohli mít skvělý pocit z celého slunečného dne, který mohli strávit s frisbee.

Výsledky:

  1. FUJ (Praha)
  2. 3SB (ČB) + spirit
  3. Létající cirkus (HK)
  4. Figurky slonů (Říčany)
  5. T.R.E.E. (Praha)
  6. Ježkovy voči (Jihlava)
  7. Pecky (Žďár nad Sázavou)
  8. Mimolety (Chotěboř)

FUJÁRNY

V listopadu, lednu a únoru proběhla série pražských Fujáren v nafukovací hale na Kotlářce. Zúčastnilo se vždy 10 týmů, z posledního turnaje není známé kompletní pořadí.

Fujárna 1

  1. 3SB
  2. TREE
  3. Trubky
  4. Figurky
  5. Žlutá zimnice
  6. Chlupatá žába
  7. Kulatá šachovnice
  8. P7
  9. FUJ
  10. PeaceEgg

Fujárna 2

  1. Žlutá zimnice
  2. Kulatá šachovnice
  3. T.R.E.E. B
  4. FUJ
  5. Dream Team
  6. T.R.E.E. A
  7. Pražská 7
  8. Pecky + spirit
  9. Drag"n"Drop
  10. Reprezentace U20 Wmn

Fujárna 3/Alejárna

  1. Kulatá šachovnice
  2. Žlutá zimnice
  3. FUJ
  4. Trubky
  5. Mosquito Attack
  6. PeaceEgg
  7. TREE
  8. P.S.Dogfrisbee + spirit
  9. Dream Team
  10. TULáci

v jilemnici, rtyni, Přibyslavi...

Kromě toho ale proběhlo také několik turnajů i mimo Prahu, na konci listopadu se například už poměrně tradičně konala příprava na mixové mistrovství, Jilemnice lowcost, v prosinci pak turnaj "O vánoční trubku" pořádaným náchodskými Trubkami. Stejně tak o turnaji pro začátečníky v Přibyslavi, pořádaném zbrusu novým týmem Mimolety, víme jen z doslechu, zájemci nechť si přečtou report libereckých Frozen Angels (alias Tuláků) nebo od Mosquito Attack.

Autor: Redakce, 1. 4. 2012

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení