Domovská stránka > Články > Fujárna 2011
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Fujárna 2011

Kdy: 8.1.2011
Kde: Na Kotlářce, Praha
Pořadatel: FUJ
Kategorie: open
Startovné: 1500 kč
Herní systém: 2 skupiny každý s každým, 25 minut zápas, zápas o umístění

8.ledna se do pražských Dejvic sjelo deset týmů z celé republiky. Pro vítěze byly stejně jako loni přichystány sladké odměny, a tak měly všechny celky velkou motivaci k hraní hezkého frisbee. Celý turnaj jako vždy provázela přátelská atmosféra a až na pár odřených kolen, loktů a ostatních končetin si snad nebylo na co stěžovat.

Praha vs. venkov

Týmy byly rozděleny do dvou skupin - dopolední pro pražské týmy a odpolední pro “venkovské balíky”. :-D Hrálo se systémem každý s každým, s tím, že ze skupin se již nikam nepostupovalo a rovnou se hrálo o umístění.

Vzhledem k počtu přihlášených týmů se začalo hrát již v 8 hodin ráno, tudíž si celky z Prahy musely v sobotu trochu přivstat. Nicméně už v půl osmé u haly netrpělivě přešlapovali hráči Pražské 7, takže hned po uklizení tenisových sítí se začalo hrát. Zápasy byly dlouhé kolem 25 minut bez pauzy na rozhazování a rozcvičování - to museli všichni zvládnout předem. Povrch nebyl úplně ideální pro hráče bez protiskluzové podrážky, z čehož potom pramenily všechny ty odřeniny. Ale ani tohle někoho neodradilo od toho, aby si skočil nějakou tu rybičku.
Káťa KŠ

PRAHA

V dopolední skupině se utkaly týmy PD, P7, FUJ, The Route EE a Stromasky. Nikoho asi moc nepřekvapí, že celou skupinu ovládli “Prdi”, čímž postoupily do boje o první místo. Naopak hodně lidí asi překvapí, že druhé místo ve skupině si nakonec vydřeli hráči 88, kdy žádný z týmů, kromě Pédéček, nestačil na jejich rychlé nohy a odvážné hody. Třetí místo nakonec vybojovali FUJové, těsně před Sedmou. Smutná povinnost utkat se o 9. místo připadla Stromaskám.
Fujárna leden 2011

VENKOV

Poté, co Pražáci dohráli a odešli na oběd, nastoupily na scénu mimopražské celky - Kulatá Šachovnice (Hradec Králové), Náchodské trubky (Náchod), Velká Morava (Brno, Olomouc), Mosquito Attack (Brno) a Chlupatá žába (Slatiňany). My, co jsme ještě v hale zůstali a dívali se, jsme byli velice zvědaví, co předvede nový tým Mosquito Attack, protože jsme ho ještě nikde neviděli. A proto jsme byli velice překvapení, že se proházel a proběhal až do zápasu o třetí místo. Naopak trochu vybouchla Chlupatá žába, která skončila ve dvojici se Stromaskama. Problém nastal, když se dohrál poslední zápas skupiny a zjistilo se, že skupina je strašlivě zacyklená. Nejhůře na tom byla Žába a Morava, které spadly dolů. Zbylé týmy měly po třech výhrách a jedné prohře, takže rozhodoval vzájemný zápas. Tato forma nejvíc přála “Hradeckým Holčičkám”, které se dostaly až do finále. Náchodu nezbývalo, než se utkat s pořadateli.

FINÁLE

O první místo se tedy utkali Ďáblové se Šachovnicí. Ta (za hlasitého povzbuzování ostatních týmu) dokázala velice dlouho držet krok a zápas se zdál nejistý. Pak se ale PD vzchopili a několika rychlými body dokázali Hradečáky zničit 11:8. Z turnaje si tedy odnesli hezký pocit a sladký dortík…

A NAKONEC TO DOPADLO TAKHLE…

  1. PD
  2. Kulatá Šachovnice
  3. Mosquito Attack
  4. The Route 88
  5. FUJ
  6. Náchodské trubky
  7. P7
  8. Velká Morava
  9. Chlupatá žába
  10. Stromasky
Spirit of the Game: Stromasky
Ivča KŠ (foto Tomáš Klacek ŽZ)

Autor: František Holub (Elf), 9. 1. 2011

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení