Domovská stránka > Články > Finále Středoškolské ligy 2012
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Finále Středoškolské ligy 2012

V úterý 5.6. se v Praze na Zlíchově uskutečnilo finále druhého ročníku středoškolské ligy, organizované Zdeňkem Krákorou z agentury Zazo za podpory ČALD. Ultimate tentokrát počasí moc nepřálo a již od rána byl turnaj doprovázen zimou a větrem, který často nepříjemně měnil směr, alespoň v době prvního výhozu již nepršelo. (Ve školním roce 2009/10 proběhl nultý ročník, ve kterém ještě neprobíhaly kvalifikaci, tudíž není označován za ligový ročník).

Na šesti kvalifikačních turnajích v Praze, Hradci Králové a Českých Budějovicích, po jednom turnaji v každém městě na jaře a na podzim, si svou účast na finále vybojovalo 10 týmů z 20 zúčastněných škol. Nakonec dorazilo pouze 9 škol a vznikly 4-člená a 5-člená skupina pokračující čtvrtfinálem a následnými boji o umístění.
Finále venkovní SŠ ligy 2012 (foto Carlos)
5. místo v první skupině obsadilo Gymnázium Voděradská a skončilo tak celkově na 9. místě bez možnosti dalších zápasů, ostatní týmy v pořadí G Jírovcova ČB, G Žďár nad Sázavou, G Nad Alejí a ČAG ČB pokračovaly dále do čtvrtfinále kde se setkaly s týmy druhé skupiny seřazenými G Špitálská, G Třeboň, JG Náchod a G Boženy Němcové HK. Ve skupině A musel o prvním místě rozhodovat vzájemný zápas, když Gymnázia Žďár a Jírovcova měla shodně 3 výhry.

Celý den většina zápasů končila malými rozdíly a byla zachována atmosféra finále, kde mohl stále vyhrát každý a tipy na vítěze se dost různily a měnily každým dalším zápasem. Přes čtvrtfinále se úspěšně dostaly týmy G. Jírovcova, G Špitálská, G Třeboň a JG Náchod. V semifinále Třeboň porazila Jírovcovu a Náchod zvítězil nad Špitálskou a tak bylo rozhodnuto o finalistech, v bojích o medaile znovu rozhodoval jednobodový rozdíl a Třeboň si odváží zlato, Náchod stříbro a Špitálská bronz, do Náchoda putuje i pohár za Spirit of the Game, volba spirita už pokročila a týmy hodnotí každý zápas na stupnici od 1 do 10, v minulosti vybíraly školy vždy jeden podle nich nejspirtovější tým a tak docházelo často ke shodě bodů.

V zápasech o 5.-8. místo zvítězilo G Nad Alejí, které bylo dosti oslabeno o několik hráčů na školním výletě a tak to měla horní čtyřka o něco lehčí.

Oproti loňsku se událo několik změn, především v umístění, když loňští finalisté neodvážejí medaile stejně jako finalisté z letošní haly a jednoznačně dochází k větší vyrovnanosti středoškolských tymů, plných juniorských reprezentantů, které tak tvoří základny pro české týmy, které si téměř všechny našly nějakou školu, kterou ve středoškolce podporují a vytvářejí si tak mladou generaci hráčů. Letos SL také dosáhla počtu 20 zúčastněných škol a snad se tento počet bude dále rozrůstat. Na místě se také objevil kameraman strizna.cz a některé zápasy byly natáčeny i z pohledu hráče.

Výsledné pořadí

  1. Gymnázium Třeboň 
  2. Jiráskovo gymnázium Náchod
  3. Gymnázium Špitálská Praha
  4. Gymnázium Jírovcova České Budějovice
  5. Gymnázium Nad Alejí Praha
  6. Gymnázium Žďár nad Sázavou
  7. Gymnázium Boženy Němcové Hradec Králové
  8. Česko-anglické gymnázium České Budějovice
  9. Gymnázium Voděradská Praha
Spirit of the Game: Náchod

Autor: Jaromír Jáchym (G Špitálská), 7. 6. 2012

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení