Domovská stránka > Články > Finále SŠ ligy - zima 2011
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Finále SŠ ligy - zima 2011

G. Boženy Němcové HK vs. Jiráskovo G. Náchod (foto Carlos)
Sportovní hala TJ Chodov v Praze se stala dějištěm finálového turnaje Středoškolské ligy.

Po dvou kvalifikačních turnajích (Hradec Králové, Třeboň), kterých se účastnilo celkem 16 týmů, se v Praze setkalo 8 nejlepších.

Skupinu A - Gymnázium nad Alejí (Praha), Gymnázíum Jírovcova (ČB), Gymnázium Boženy Němcové (Hradec Králové), Česko - anglické gymnázium (ČB) - ovládli hráčí z Českých Budějovic z Gymnázia Jírovcova. O druhou postupovou příčku do semifinále se do posledního dechu poprali hráči z Prahy a Hradce Králové. V posledním bodě byli šťastnější hráči Gymnázia nad Alejí z Prahy.

Skupina B - Gymnázium Třeboň, Lepařovo gymnázium Jičín, Jiráskovo gymnázium Náchod, Gymnázium Žďár nad Sázavou - měla o trochu méně dramatický průběh. Vyhráli ji hráči z Třeboně a postup do semifinále patřil i Lepařovu gymnáziu z Jičína.

Semifinále

K finálovému boji o titul bez problémů vykročili budějovičtí gymnazisti, když bez větších potíží v prvním semifinále přešli přes jičínské gymnázium. O poznání větší napětí panovalo ve druhém semifinále. O postupu Třeboně do finále rozhodl až závěr, ve kterém "Alejáci" ztratili možnost si zahrát finále a třeboňští nabídku rychle přijali.

Pomyslný bronz už od začátku zápasu o třetí místo měl blíže k tomu, aby zůstal v Praze gymnazistům z Aleje. Ve třetím bodě se vytáhl František Holub z Aleje a skóroval "Callahanem". Celozápasové převaha Aleje nakonec vynesla i přes závěrečný tlak Jičína pražskému týmu celkové 3.místo.
Jihočeské finále (foto Carlos)

Jihočeské finále

Jihočeské finále Gymnázia ČB a Gymnázia Třeboň nabídlo divácky atraktivní podívanou plnou vysokého nasazení na obou stranách. Hned na začátku se českobudějovičtí dostali do vedení hned 3:0, když dvakrát sebrali Třeboni útok. Sérii chyb však předvedly i České Budějovice a za stavu 4:4 se začínalo odznova, ovšem časomíra již odpočítávala posledních pár minut finále.

Matěj "Hop" Knopp handblokem v obraně zařídil útok pro Třeboň a rozjetá Třeboň se poprvé ujala vedení - 5:4. Po turnoveru na obou stranách nakonec České Budějovice zápas v posledních vteřinách srovnaly na 5:5 a Třeboň měla výhodu útoku. Disk se podařilo dopravit až do zóny budějovických, ale poslední chyt nevyšel tak úplně dle představ hráčů v zelených dresech a Jírovcovo Gymnázium z Českých Budějovic nabídnutou šanci s chutí využilo.  

Výsledky

  1. Gymnázium Jírovcova, České Budějovice
  2. Gymnázium Třeboň
  3. Gymnázium Nad Alejí, Praha
  4. Lepařovo gymnázium, Jičín
  5. Gymnázium Žďár nad Sázavou
  6. Jiráskovo gymnázium, Náchod
  7. Gymnázium Boženy Němcové, Hradec Králové
  8. Česko-anglické gymnázium, České Budějovice

Spirit of the Game: Jiráskovo gymnázium Náchod
Jihočeští vítězové a poražení (foto Carlos)

Autor: Jiří Voseček, 23. 3. 2011

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení