Domovská stránka > Články > EUCS 2007
Podstránky:
Pohledy zevnitř

EUCS 2007

Letošní sezóna patřila k těm nejnabitějším, co jsem kdy zažil. Ať už se jednalo o repre, domácí ligové turnaje a nebo CEL (potažmo EUCS). Systém pro postup do EUCR z našeho regionu byl následující – z prvního kvalifikačního turnaje postupovalo 8 týmů do finále CELu, ze kterého se 5 týmů kvalifikovalo do EUCR. Prvního kvalifikačního turnaje se zúčastnilo 16 týmů. S přehledem ho vyhráli BigEz za druhými Flugsaurier, kteří pro mě byli trošku překvapením, protože jsem je nikdy hrát neviděl. Teď jsem našel že Flugsaurier v překladu znamená "ptakoještěři", tak bacha na ně :). Nás (PD) bylo 10 i s naší posilou (Davídek) a Týnou. První zápas jsme porazili Wunderteam (dále WT) 7:6, když jsme prohrávali už 6:4. Tahle výhra se ukázala jako klíčová, protože WT porazil o bod TooEz a ti zase o bod porazili v silném větru nás. Rozhodovalo tedy celkové skóre a my vyhráli skupinu, což nám v podstatě zajistilo postup do finálového turnaje. Druhý den jsme těsně prohráli s FUJema i s Mentálama a skončili sedmí po výhře nad nějakým Rakouským týmem.

Finále CEL

Finále CELu se hrálo v Lábu. Některé zápasy CELu se měly hrát i na tom zadním hřišti, ale nakonec z toho naštěstí sešlo. Nás přijelo asi 11 s Kačerem, Tomášem Radilem a Jerrym. Po prohře s WT jsme se nabudili na Mentály a porazili je 15:10. Další zápas jsme hráli s Flugsaurier, ale ti byli, naštěstí pro nás, jenom v sedmi a dostali asi 15:7. To nám zajistilo účast na EUCR. Semifinále jsme s BigEz prohráli asi o 3 body, ale zdálo se mi že v plné síle by jsme je mohli porazit. Souboj o třetí místo jsme hráli s Fujákama, kteří nás nakonec udolali 11:10, když jsme pokazili konec zápasu. Překvapením byla špatná hra Dji Sam Soe (UpsaDaisy posílení o pár hráčů), kteří skončili až šestí.

EUCR Norimberk

Na EUCR do Norimberka jsme jeli v plné sestavě. Prohráli jsme celkem jasně s Woodies a i s Ragnarokem, i když poločas vyhráli jen 8:7. Potom jsme ale vytvářeli chybu za chybou a zápas skončil 15:8 a to se nám ještě zranil Kačerr. Potom jsme porazili Bad Raps a šli na BigEz. Měli jsme jim z loňska co oplácet. Zápas pro nás začal výborně, do stavu 11:9 jsme neudělali jediný turnover, hráli agresivně v obraně i v útoku. Potom jsme však udělali 2 chyby a rázem to bylo 13:12 pro BigEz. Srovnali jsme útokem a po jejich házecí chybě šli do vedení. V posledním bodě došlo ke několika turnoverům ale nakonec jsme se z vítězství radovali my. V neděli jsme porazili Mentály a hráli o páté místo s možností baráže se čtvrtým. Vedli jsme nad WallCity už 6:2, potom začali kazit a poločas vyhráli jen 8:6. Nakonec jsme prohráli 15:13. Finále Zamperl – Feldrenner moc zajímavé nebylo, Zamperl vyhráli asi 15:8.

Osobně jsem byl docela překvapený dobrou hrou FUJů, kteří hráli s obrovskou chutí a dostali se na 10. místo, když porazili Dji Sam Soe. Jsem docela zvědavý, jak si povedou skautíci dál, protože potenciál určitě mají.

Sezóna CEL 2007 byla pro PD tedy docela úspěšná, zůstali jsme jen krůček od postupu do EUCF. Z našeho regionu (CEL) postoupily do EUCF jenom HBčka, takže jim držte palce. Podle mě by mohli zahrát dobře, ale jenom pokud budou hrát jako jeden tým a nerozhádají se.

Ciao Frankie

Autor: Frankie, 22. 11. 2007

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení