Domovská stránka > Články > EUCQ 2012
Podstránky:
Pohledy zevnitř

EUCQ 2012

Kdy: 26. 5. - 27. 5. 2012
Kde: Šardice
Pořadatel: FUJ
Kategorie: open, women
Startovné: 2500 Kč/tým, 250 kč hráč

V jihomoravské vinařské vesničce Šardice proběhla kvalifikace na regionální, řekněme, semifinále evropské ligy, které proběhne 3. - 5. srpna v Mariboru. Z kategorie open postupovalo sedm a z women pět nejlepších týmů.

Kategorie Open

Hned šest českých open týmů se představilo ve čtyřech základních skupinách. Favorit turnaje, tým Silence, na turnaj poslal několik nových tváří, které doplnily standardní sestavu. Někteří zkušení hráči tak mohli hrát za své kmenové týmy - Prague Devils, Tree Monkeys a Yellow Block, které se účastnily jako tyro týmy bez možnosti postupu. Šestici uzavíraly Trouble Band (český juniorský tým) a Velká Morava.

O horních sedm příček

Základní skupinu z českých týmů zvládli Silence s ledovým klidem. Svoji skupinu vyhráli také Prague Devils, stejně jako Tree Monkeys. Do čtvrtfinále se díky druhému místu dostala také Velká Morava, kde ovšem její postup vzhůru ukončili Silence. Prague Devils ani Tree Monkeys se do horní čtyřky neprobojovali. Shodně prohráli ve velice vyrovnaných utkáních s maďarskými a polskými soupeři o jediný bod 10:11.

Po celou sobotu týmy trápil trochu zrádný vítr, který se naštěstí na neděli uklidnil a tak pouze pokračovaly poměrně vysoké teploty a bezmračná obloha.

Neděle

Nedělní semifinále se stalo pro Silence také pouhou formalitou, kdy vyprovodili Lézer Pávák (nebo také Laser Peacocks) 1, přemožitele Prague Devils, vysoko 15:5. Druhé semifinále nabídlo souboj slovenských Mor ho! s přemožiteli Tree Monkeys, polskými Uprising. Poměrně vyrovnané utkání však drželi slovenští hráči pod kontrolou a s mírným náskokem si došli pro finálovou účast. Uprising si alespoň napravili chuť v utkání o třetí místo, kde přehráli Lézer Pávák.

Finálové utkání bylo zřejmě prvním, které prověřilo připravenost Silence. Díky dvěma breakům z úvodu utkání se sice český tým dostal do vedení, v polovině zápasu se však Mor ho! dokázali vrátit na rozdíl i jediného bodu, a hra českého týmu začala vykazovat drobné známky nervozity. Nakonec však Silence nepřipustili drama a zvítězili 15:12.

Juniorský Trouble Band a Yellow Block skončili na konci startovního pole. Tree Monkeys se díky prohře s Girls Stay Home a poté i s Cosmo propadli do boje o deváté místo, kde si s Velkou Moravou zahráli o lichou příčku (15:10 pro TM). Prague Devils v nedělních zápasech uspěli lépe a konečná pátá příčka je určitě úspěchem.

Do Mariboru postupují Silence, Mor ho!, Uprising, Laser Peacocks, Girls Stay Home, Cosmo a Velká Morava (ostatí týmy na předních místech hrály jako tyro týmy bez možnosti postupu).

kategorie women

Postoupit do Mariboru chtěly v ženách tři české týmy, Hot Beaches, Prague Devils a Velká Morava. Moravě podpořené PeaceEggem se nakonec turnaj vůbec nevydařil a s jedinou výhrou skončila sedmá. Jednu výhru urvaly také juniorky pod názvem Fruity Peaches.

Prague Devils
porazily všechny soupeřky kromě Hot Beaches a postupují z druhého místa. Hot Beaches i poprvé bez kapitánky Áji všechny zápasy vyhrály a potvrdily svou suverenitu v regionu. Dalšími postupujícími jsou Polky Whatever, Slovenky Lay D's a Maďarky Huntimate.

Pořadí open:

týmy označené hvězdičkou postupují na EUCR
  1. Silence (ČR)
  2. Mor ho! (SK)
  3. Uprising (PL)
  4. Laser Peacocks 1 (H)
  5. Prague Devils (ČR)
  6. Girls Stay Home (PL)
  7. Cosmo (SI)
  8. Arthropods (SK)
  9. Tree Monkeys (ČR)
  10. Velká Morava (ČR)
  11. Warsaw United (PL)
  12. Mental Discorders (SK)
  13. Trouble Band (ČR)
  14. Laser Peacocks 2 (H)
  15. Yellow Block (ČR)
Spirit of the Game: Trouble Band

Pořadí women:

  1. Hot Beaches (ČR)
  2. Prague Devils (ČR)
  3. Whatever (PL)
  4. Lay D's (SK)
  5. Huntimate (H)
  6. To Mi Deli (SI)
  7. Velká Morava (ČR)
  8. Fruity Peaches (ČR)
  9. Grand Master Flash (PL)
Spirit of the Game: Prague Devils

Další kvalifikace na EUCR proběhly v květnu na Ukrajině a v Bělorusku, na EUCR postupují x3 (open) a Diki Krali (women, oba Ukrajina). Zbývá už jen dozvědět se jména 4+2 týmů z Rakouska, jejichž kvalifikace proběhne na přelomu června a července ve Vídni.

Autor: Redakce, 29. 5. 2012

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení