Domovská stránka > Články > Chrast 2008
Podstránky:
Pohledy zevnitř

Chrast 2008


Tradiční turnaj pořádaný Terrible Monkeys v Chrasti u Chrudimě (jestli loňský diplom nelže, tak údajně již 15. ročník!), se opět vydařil… (Větší frází jsem začít opravdu nemohl, ale je to prostě fakt ;o) Tedy především - přežili ve zdraví všichni, a to přestože se tentokrát nelítostné boje konaly nejen na hřišti, ale také při pivním závodě – organizátoři přichystali rovnou nefalšované rozstřely pistolníků. Ještě trochu předběhnu - střelecký pivní závod vyhrál šerif Papá s pomocníkem Holub

z městečka Prague... (jak se později ukázalo, stejná dvojice "prostřílela" svůj tým do finále a k triumfu i na hřišti!). No a když už jsem to na vás začal sypat všechno takhle zhurta, tak pro úplnost úvodu – prestižního Spirita si odnesl skoro domácí BOA-team.


Silně obsazený turnaj 

Ale pěkně popořádku. Oproti minulému ročníku letos Chrast termínově nekolidovala s prvním CELem, takže na východě Čech nechyběla jako loni česká hráčská špička a většina českých týmů nastoupila v opravdu silných sestavách. Stejně

jako loni se zúčastnil jeden tým ze Slovenska, místo Golden Ants tentokrát reprezentovali naše východní sousedy (stejně jako v Putimi) Outsiterz. Doplnili jedenáctku českých týmů, přičemž Terrible Monkeys a Prague Devils postavili po dvou dá se říct rovnocenných družstvech.


Konkurence byla tedy solidní a o čtyři postupová místa se strhla v obou základních skupinách pěkná mela. Ve skupině A si první tři místa rozdělilo trio zavedených týmů Zimnice, PD 2 a TM 1, o čtvrtém fleku se rozhodlo mezi BOA a Outsiterz. Rozhodující a do posledních chvil vyrovnaný zápas o poslední volné místo pro postup mezi první osmičku skončil těsnou porážkou mladých Outsiterů v poměru 6:7. Druhý černý Petr zůstal v rukou hráčů 3SB, kteří si ale vítězné trumfy schovávali až na druhý den.

Prší prší ...

To ve druhé skupině B byla situace mnohem komplikovanější. Také tady sice potvrdili favorité svoje kvality a na čele se seřadili po dešťové domluvě (ještě se k ní vrátím) PD 1 a TM A, další pořadí však záviselo na skóre vzájemných zápasů PeaceEggu, FUJ a Chlupaté žáby. Mezi těmito týmy s dvěmi výhrami totiž vznikl klasický trojúhelník, přesto velké počítání nebylo třeba. Vysoká porážka Chlupaté žáby od PeaceEggu 1:11 odsoudila nováčka na páté místo, zatímco Písek se dík

tomu vyšvihl na třetí. Ono kdyby se hrálo za normálních podmínek, tak by rozdíl asi nebyl takový, mladí hráči Chlupaté žáby se ale nevyrovnali s podvečerním hustým deštěm a zónovou obranou soupeře a nebyli si schopni v tom marastu dát tři čtyři nahrávky. Až na samém konci prokletí kluzkého disku překonali a zaznamenali alespoň čestný úspěch. FUJové, kteří nasadili několik svých nejmladších hráčů, skončili ve skupině čtvrtí. Stejně jako v první skupině 3SB dopadl Frkot,

který si také musel počkat na první výhru až do druhého dne.

Obchod na tribuně

Vrchol sobotního programu měl ale přijít v poslední sortě zápasů, ale hráčům PD 1 a ani TM A se už na hřiště do podvečerního deště nechtělo, a tak se oficiální “fotbalový“ výsledek 2:1 pro Pdčka zrodil ne na hřišti, ale diplomatickou cestou na tribuně. (podrobnosti této obchodní transakce mně neznámy).


Pistolníci

Večerní program tradičně probíhal v místní sokolovně, kde po večeři (smažák nebo guláš) následoval pivní závod. Trochu se čekalo (asi aby si budoucí závodníci stačili trošku rozostřit mušku v tamním baru) a pak se rozběhl již zmíněný střelecký pivní závod. Soutěžily dvojice z každého (přítomného) týmu vyřazovacím systémem. Dva odvážlivci si stoupnuli zády k sobě, udělali od sebe každý čtyři kroky, pak se otočili, tasili zbraň a střelili po sobě – kdo netrefil, prohrál. Druhý ze dvojice si dal panáka (pro nabití zbraně) a šel taky střílet. Pálilo se na dvě vítězství. S dětskou pistolkou si tedy kupodivu nejlépe rozuměli ti starší, nejlepší trefu prokázali střelci PD před FUJ (nebo 3SB??). A nebyl by to správný turnaj v Chrasti, aby nechyběla tradiční ochotnická scénka. Jak může také vypadat takový souboj s nabitými pistolemi ukázali František? s Jerrym. 

Neděle

Neděli, která přinesla už zase mnohem vlídnější počasí, zahájily zápasy skupiny o 9. až 12. místo. Tu nakonec vyhrálo 3SB, na desáté místo odsunulo Outsiterz, jedenáctá se umístnila Chlupatá žába a dvanáctý Frkot, který se rozehrál až v posledním zápase a poprvé zvítězil.

Čtvrtfinálové zápasy nepřinesly, na rozdíl od turnaje v Putimi před 14 dny, žádné větší překvapení. Postoupily obě družstva Devils, Žlutá zimnice i jeden tým Monkeys A. Zatímco BOA a FUJ prohrály přinejmenším vysoko, druhý tým Terrible Monkeys s označením 1 své kolegy s označením A více potrápil (skóre 7:10) a nejdramatičtější duel PeaceEgg x Prague Devils 2 dopadl dokonce 6:7.

První semifinále TM A a Žluté zimnice se odvíjelo od začátku celkem jednoznačně, výsledek 10:3 pro zimnici mluví za vše. V druhém na sebe narazily týmy PD a tento bratrovražedný boj přinesl velmi vyrovnaný a napínavý zápas. Nakonec musel rozhodnout poslední bod, v němž Papáho skvadra předčila družstvo kolem Frankieho. Poraženým nepomohlo ani nasazení Tomáška, který do Chrasti dorazil až na nedělní zápasy.  

Finále a zápas o třetí flek jsem z velké části neviděl, o tom nejsem kompetentní psát… hlavně to finále, to je Radky parketa.. ;-)  I jsem vynechal zápasy o 5-8. místo, myslím, že už je to dlouhý až až a bylo by to v podstatě jenom vaření z vody a možná taky trochu samochvála PeaceEggu, když jsme nakonec byli pátí my a hráli jsme celkem dobře, což by smrdělo :o)

Výsledky & Čísla

Pořadatel: Terrible Monkeys
Místo: Chrast u Chrudimě
Hřiště: jedno kvalitní fotbalové
Datum: 3.- 4.5.2008
Ročník: 15
Web: http://monkeys.jinak.cz/chrast08.html
Počet týmů: 12 Open.
Ubytování: stany a sokolovna
Stravování: snídaně u hřiště, guláš a smažák k večeři, během dne karboše v kiosku.
Systém: jako v Putimi
Startovné: hráčské 350 Kč.
Konečné pořadí:
1. Prague Devils 2  
2. Žlutá Zimnice  
3. Prague Devils 1  
4. Terrible Monkeys A  
5. PeaceEgg  
6. FUJ  
7. Terrible Monkeys 1  
8. BOA  
9. 3SB  
10. Outsiterz (SK)  
11. Chlupatá žába  
12. Velká Morava

Autor: Pavel Kouba, 4. 5. 2008

Hlavní menu
Články | Týmy v ČR | O frisbee | Výsledky | Chci začít | Liga ultimate |
© Frisbee.cz
Zobrazení pro mobil / Klasické zobrazení